כוונה בתפילה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/04/07 21:18 א באייר התשסז

שאלה

שלום רב

מה הוא ההסבר לכוונה בתפילה?

איך ניתן להתפלל בכוונה ?

האם כאשר לא מתפללים בכוונה לא יוצאים ידי חובה

בברכה

תשובה

לשואל שלום רב.
חז"ל אמרו "איזו היא עבודה שבלב - זו תפילה" כלומר תפילה אינה איזה טקסט שאנו אומרים אותו וזהו. תפילה היא פניה לה', שיחה איתו, בקשה, אמירת תודה וכו'. זה המשמעות של "כוונה", להתכוון למה שכתוב ולאמר אותו מתוך הלב ולא רק כמקריא טקסט בשפה זרה. בשביל זה צריך ללמוד את התפילה ולהבין מה יש בה, מה אנו אומרים ולמה מכוונים הדברים. וכן צריך בשעת התפילה להוציא ממחשבתנו את כל שאר הדברים ולהתרכז רק במה שאנו אומרים ובעיקר למי אנו פונים ועם מי אנו משוחחים.
בקריאת שמע, אם לא התכוון בפסוק הראשון לא יצא ידי חובה. וכן בברכה הראשונה בתפילת עמידה. אבל בפועל לא נהגו לחזור ולהתפלל, כיון שמי אמר שבפעם השניה יתכוון יותר? (אלא אם הוא בטוח שבפעם השניה יתכוון באמת).
בברכה
אפי קיציס