כהן וגרושה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 16/04/07 17:13 כח בניסן התשסז

שאלה

צוות רבני צהר שלום רב

אני בן למשפחת כהנים

חברתי לחיים ערכה בעבר טקס נישואין אזרחי באנגליה אולם התגרשה כהלכה ע"י הרבנות הראשית

האם נוכל לקיים טקס נישואין יהודי הלכתי?

בתודה

ע'

תשובה

לשואל שלום רב.
מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לרבנות שיכוונו אותך לבית דין ע"מ לברר את כל הפרטים. בעיקרון נישואין אזרחיים לא נחשבים כנישואין והגט הוא לחומרא. אבל לפעמים במקביל לרישום האזרחי היו עוד מרכיבים שהפכו אותם לנישואין ממשיים (למשל נתינת טבעת וכד'). וכן חשוב לברר מה נכתב בדיוק בזמן נתינת הגט. ולכן צריך ללכת לרבנות ולבית הדין על מנת שהדברים ייבדקו ויבוררוויימצא הפיתרון המתאים.
בברכה
אפי קיציס