כדורסל בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/09 13:32 כד בכסלו התשע

שאלה

שבת שלום וחג שמח, כבודו.

אני מעל גיל מצווה.

אני שומר שבת, אך הורי לא, והם לא רוצים שאני אלך לבית הכנסת בלעדיהם, ז"א: אין לי הרבה מה לעשות בשבת חוץ מלקרוא ספר על יהודי פולין והפארטיזאנקה בימי הנאצים ועוד, אין לי מה לעשות.(אני מבקש הבנה.

אני שומע וקורא שמותר לשחק בשבת כדורסל אך לא כדאי אם אתה מעל גיל המצווה.

מצד שני הכדור הוא בכלל מוקצה, בנוסף אסור לעשות תנועה גסה בשבת, ואסור לרוץ ולקפוץ(זה מה שאני קורא.

ויש רבנים האומרים שרק לא כדאי.

אז כדורסל מותר בשבת?

דחוף!

חג שמח ותודה!!!!!!!!!

תשובה

שלום

לך לבית הכנסת, אין להקשיב לקול ההורים אם מורים לך לבטל מצווה. כמובן, בנימוס ובנחת, ללא התרסה, אך לך ואל תוותר. בית הכנסת יעניק לך קהילה וסביבה תומכת מלבד המצווה שבזה.
בעניין הכדורסל- מותר לשחק כדורסל בשבת, אך לאדם בוגר ראוי להמנע מכך. מה שאסור לפסוע פסיעה גסה וכו' אינו מדבר על משחק בו נהנים (שו"ע). הכדור אינו מוקצה (אמנם לדעת ערוה"ש הוא מוקצה, אך לא התקבל כך להלכה).
לקראת שבת קבץ לך ספרים באמונה וכדומה, ועסוק בזה בעיקר בשבת.

כל טוב