ישיבות הסדר וגיוס לצבא2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/02 11:58 כט באב התשסב

שאלה

שלום

1) האם זה נכון להתגיס לצבא? האם לא עדיף שאותם אנשים שהולכים לצבא ימשיכו להיות בישיבה ולא יתקלקלו. יותר חשוב לדאוג ליראת שמים שלך לפני שאתה דואג לדברים אחרים.

הרי במילא יש מספיק חיילים ולכן לא מוטלת עלי מלחמת מצוה.

2) גם אם נאמר שכן, האם לא יותר חשוב היראת שמים לפני קיום המצוה, במיוחד שבימינו הגיוס עלול לגרום לקלקול גדול?

3) האם לא צריכים להיות תלמידי חכמים שלא יתגיסו בכלל לצבא כמו הרב צבי יהודה זצ"ל שלא התגיס לצבא. איך אני אדע אם אני מתאים להיות ת"ח בלי שאלמד?

4) אם בכל זאת הרב סובר שזה חשוב להתגיס, האם לא רצוי שהתלמידים ילמדו תחילה עד שיתחזקו (שנה וחצי בהסדר בהחלט לא מספיק), ולאחר מכן יתגייסו לישיבה?

תודה רבה ותזכה למצות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

1- האם דאגה ליראת שמים תמנע ממך ללכת לקנות אתרוג בשוק - למה היא תמנע ממך להלחם בצבא - הרי זו גם מצוה?
ראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10416
אין מספיק חיילים!! כך טוען צהל וכך ראיתי במו עיני.

2- צריך להתגיס למקומות שיש בם יותר אפשרות ליראת שמים - הרבה הלכו לצבא ולא קרה להם כלום. ומנסיון זה מאוד אפשרי.

3- יש בודדים מאוד. ומי שהוא כזה - יודע.

4- רצוי שהתלמידים ילמדו תחילה עד שיתחזקו ולאחר מכן יתגייסו לישיבה.
כמה?
כל אחד לפי מצבו. יש יותר ויש פחות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן