ימי משיח וקרירה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 03/11/01 14:11 יז בחשון התשסב

שאלה

בעז"ה מוצ"שק

לכבוד כבוד הרב

שלום. שמי נווית, אני סטודנטית לסיעוד (אחיות) בהדסה עין כרם. לאחרונה יצא לי לשמוע המון שיחות בנושא הגאולה וימי משיח וכתוצאה מכך עלתה בראשי מחשבה לגבי העתיד.

בחרתי במקצוע הסיעוד מלכתחילה מפני שברצוני לעסוק במקצוע שאפשר לעשות בו חסד ולזכות גם לחיי העולם הבא. אבל הבנתי שאנחנו ממש קרובים לימות המשיח בהם בעז"ה לא יהיו חולים ופצועים.

האם לדעתך שווה להשקיע מאמצים בלימודים כ"כ קשים אשר בקרוב.עפ"י הבנתי לא יהיה בהם עוד תועלת?!

אשמח מאוד לקבל את עצתך.

תודה

תשובה

בס"ד

נווית שלום,

בחרת במקצוע נפלא לחיים. פיה פתחה בחכמה ותורת חסד על לשונה". הרבו חכמינו לעסוק בשבחה של עשיית החסד, וציינו את העובדה שתורה פותחת בחסד – "עולם חסד יבנה" ומסיימת בחסד עם קבורתו של משה ע"י הקב"ה.

גם בימות המשיח יהיו פצועים ואנשים הזקוקים לסעד הרי כתב הרמב"ם שאין בין ימות המשיח לימינו אנו אלא שיעבוד מלכויות בלבד, כלומר שינוי באופן השלטון אבל לא שינוי בסדרי בראשית.

אבל גם לו היה הדבר אחרת, אף פעם אין אנו מתחשבים בעשייה היום יומית שלנו במצבים עתידיים ועל כגון זה נאמר: "תמים תהיה עם ה' אלוקיך" אנו מצווים לעשות את אשר ה' דורש מאתנו וזה קשור באהבת חסד וצדקה ומשפט, וה' יעשה הטוב בעיניו.

בברכה, הרב דוד סתיו