ילד שנולד מחוץ לנישואין

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 03/09/08 15:56 ג באלול התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני יוצאת מזה כחודשיים עם הסדרניק מקסים, שעושה אותי מאושרת, וכרגע שנינו חושבים שזה זה. שמצאנו אחד את השני.

אבל יש דבר אחד שמפריע לי.

מההתחלה ידעתי שהוריו לא חיים יחד. חשבתי שהם גרושים. אבל ברגע של גילוי לב הוא סיפר לי שהם פשוט מעולם לא נישאו זה לזה.

אני יודעת שזו לא ההגדרה של ממזר, ושמותר להינשא לו, אבל בכל זאת רציתי לדעת אם יש ומהי הבעייתיות הלכתית כאן.

אם זה משנה לעניין - אני בת כהן.

ושאלה נוספת- בהתחלה, כשחשבתי שהוריו גרושים, סיפרתי את זה להוריי וזה מאוד הפריע להם, אבל הם קיבלו את זה. לא סיפרתי להם שאביו גרוש אפילו יותר מפעם אחת פעמיים, ונשוי בשלישית. והיה בקשר ארוך עם אמו של החבר שלי, שאיתה הוא לא התחתן..

האם אני צריכה לספר להם?.. אני יודעת שזה משמעותי בשבילם, ושהם יפגעו מזה מאוד אם אני לא אספר, אבל אני לא רוצה שהם ישפטו את הבחור לפי זה, כי הוא באמת מקסים, ואנחנו כבר שוקלים להתארס.. ואני גם לא יודעת כמה זה באמת חשוב שהם ידעו. מה זה משנה? אני הרי לא אפרד ממנו בגלל זה או משהו...

אשמח לתשובה בהקדם, כיוון שכבר שלחתי את השאלה, ונעניתי מהמערכת שבשל העומס על הרבנים הם חושבים שהשאלה כבר לא רלוונטית, ואילו בשבילי היא עדיין חשובה מאוד.

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום
בקיצור, הוא כשר בתכלית ואם אימו הקפידה על הלכות טהרת המשפחה, אין לחשוש כלל על היחוס שלו.
כדאי לשתף את ההורים בהיסטוריה של משפחתו, יש לזה משקל מסוים והם אוביקטיבים ויכלו להציג לך דברים שטרם שקלת, אינני מסכים שאין לדברים אלו משקל כלל על חייך ועל נשואייך, אך את יכולה להקדים ולומר, שכבר בחרת בו וכו'.
בהצלחה גדולה