ילד להורים גרושים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/12/06 21:33 ב בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

שלום!

האם ילד הוריו התגרשו וזנחו אותו (דהיינו, האמא גידלה את הילד אבל לא יכלה לדאוג לו במשך חייו. לפעמים אולי הוא עזר לה בחייה. האב אפילו לא בתמונה) דינו כדין ילד יתום?

שבוע טוב!

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

מהבחינה ההלכתית קשר ביולוגי הוא המחייב לעיניין של כיבוד הורים ומוראם וכן לעיניין אבלות עליהם או לעניני ירושה.
ואני מקווה שהשאלה שאתה שואל היא שאלה טאורטית אבל אם זה מציאותי אז זה כואב מאוד מאוד מפני שילד כזה הוא אכן ילד "יתום" מהבחינה המשפחתית (למרות שיכולה להיות לו משפחה מאמצת ותומכת או מוסד פנימייתי) ויש מצווה גדולה לסייע לו בכל מה שרק ניתן.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.