יחסי אישות לפני נישואין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 30/06/05 12:21 כג בסיון התשסה

שאלה

שלום רצינו לדעת האם זה נכון שעד החתונה אסור לכלה ולחתן להיות יחד ביחסי אישות.

מישהו חרדי אמר לנו שזה רלוונטי גם אם חלפו הימים של הוסת.

רצינו לדעת האם זה הלכה מחייבת או שמתאימה למחמירים לבד.

התשובה דחופה כוון שעוד שבוע וחצי החתונה

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה ט"ו תמוז תשס"ה

שלום רב!

אני מבין שתשובתי מגיעה אליכם אחרי החתונה, והיא רק לשם לימוד ולא למעשה.

באופן כללי יחסי אישות אסורים לפני נישואין לא רק לחתן וכלה אלא לכל זוג. יש בקיום יחסים, איסור של טומאת נדה אם האשה לא טבלה אחרי ספירת שבעה נקיים וכו',יש ללמוד את הלכות טהרת המשפחה על מנת לדעת את הדברים בצורה מדוייקת.
מעבר לאיסור נדה קיים איסור לקיים יחסים ללא חופה וקידושין, יש אומרים שמדובר רק על איסור עשה של קידושין ויא אומרים שמדובר על איסור לאו, "לא תהיה קדשה" ויש אומרים שמדובר על שניהם גם יחד.

בברכה

בניהו ברונר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן