יום ירושלים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/05/09 23:49 כב באייר התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני אשכנזיה ששומרת על מנהגי האבלות בספירת העומר עד לשבועות. ביום ירושלים, לפי הבנתי, מותר להפסיק ממנהגי האבלות, בדיוק כמו שעושים בעצמאות. השאלה היא מה קורה השנה, שיום ירושלים הוקדם? יש כאלה שחוגגים אותו בחמישי, אבל היום עצמו הוא בפועל בשישי ובחמישי בערב יש גם תפילות מיוחדות ואירועים. השאלה היא איך אני אמורה לנהוג? אני סטודנטית וברביעי בערב יש לנו את יום הסטודנט, בחמישי בבוקר אני רוצה ללכת לכותל לריקוד הדגלים ובחמישי בערב לתפילה מיוחדת או משהו בסנגון. האם זה תקין ללכת במשך יומיים לדברים הללו? כי אין ספק שזה בידור ולא מתאים לספירת העומר (במידה וזה יום רגיל). האם שני הימים נחשבים בעצם כיום ירושלים וניתן להפסיק בהם ממנהגי האבלות?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

הרבנות הראשית פרסמה שיום ירושלים לא הוקדם והוא ביום שישי החל מצאת הכוכבים של ליל שישי.
ריקוד הדגלים כמדומני שאינו כולל מוזיקה וכיוון שמטרתו להפגין את אחיזתינו בירושלים מותר להשתתף בו גם לפני כניסת החג.