יום טוב וטיול במזרח

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 19/06/07 00:45 ג בתמוז התשסז

שאלה

רציתי לדעת אם אפשר ללכת עם תיק על הגב המכיל בגדים בלבד במהלך טרק בחוץ לארץ. היות והטרק יוצא על יום טוב חשבתי לתת לגוי לסחוב את המוקצה ולהשאיר אצלי את שאר הדברים. השאלה היא האם מותר לי לטלטל את התיק והאם מותר ללכת מרחק רב ביום טוב

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

אין לצאת לטיול ביו"ט בכלל, כיוון שיהיו בעיות נוספות מלבד טלטול מוקצה, יש חשש לא קטן שתצטרך להתמודד מול איסורי תורה בזמן הטיול ביו"ט ולא רק באמירה לגוי באיסורי דרבנן. כמו כן ללכת במסלול ביום טוב נותן טעם לפגם באופן חזק בכל אווירת יו"ט. מה יהיה עם מנין? מה עם סעודות עם בשר ויין? ועוד דברים שעושים אווירת יו"ט, מה איתם?

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן