יום הזכרון ליצחק רבין בכתה ט

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/10/10 22:19 ט בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מחנך כתה ט בישיבה.

חשבנו בחדר המורים איך להתמודד עם יום הזכרון לרבין, להתעלם או לא, ללכת על יום הזכרון לרחל במקום אולי או הצעות אחרות.

שאלותי הם האם זה ראוי להתיחס אליו הרי הוא לא היה אדם שהוסיף אור בישראל. ואם להתיחס כיצד.

בכבוד רב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לפני חמש עשרה שנה נרצח ראש ממשלת ישראל. הלא דבר הוא?
ודאי יש ערך גדול וחובה קדושה לציין את המאורע הנורא שקרה ולדבר עם התלמידים על כך.
הייתי ממליץ לכם להתחיל מהיסטוריה מעטה על עברו, כמפקד ולוחם במלחמות ישראל. אחר כך המשיכו לטעויות הגדולות שעשה, על כניעתו בפני אוייבנו ומסירת ארץ ישראל להם, בניגוד להלכה. סיימו במאורע הרצח, והתמקדו במציאות הבאה- הוא היה בר פלוגתא חריף עם הציונות הדתית, אך בה בעת יהודי וראש ממשלה. כיצד מנהלים דיון עם אחים כל כך אחרים מאיתנו בנושאים כל כך אקוטיים?
אם תצליחו בדיון מובנה לגרום לחיזוק התודעה אצל התלמידים, שבישראל ישנן מחלוקות קיומיות קשות, והצדק מצוי בדבר ד´ שבתורה, אך הוא לא יכול להיות כפוי על העמדה האחרת באלימות ובדמוניזציה אלא בריבוי אור וחינוך, הרי שכרכם בצידכם.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן