יהודים וגוים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 29/04/06 15:23 א באייר התשסו

שאלה

הא בחור יהודי התאהב בבחורה גויה והם אוהבים אחד את השני והבחורה היא לא סתם גויה שלא אחפת להמכלום אלה היא גם מתחברת מאוד מאוד ליהדות ורוצה ליהיות יהודיה להקים משפחה יהודית והיא בדרך לזה עכשיו,ואם באזרת ה ה היא תצליח לעשות זאת והם היתחתנו. זה אדין נחשב שהוא היה עם גויה? מחקה לו אונש? מחקה לה אונש?מה, מה זה אומר? מה אתה אמר עליו? ומה אתה חושב עליה? אשמח מאוד אם תענה לי. תודה רבה רבה מראש!!

תשובה

לשואלת שלום רב
א. גויה שמתגיירת ומקבלת עליה להיות יהודיה ולקיים את כל המצוות, נחשבת גרת צדק.זו זכות גדולה לבוא לחסות תחת כנפי השכינה ולהתחבר לעם ישראל. זה נחשב לה ממש כלידה מחדש, ולא מזכירים לה את ימיה הקודמים.
ב. ע"פ ההלכה אסור לאדם מישראל להיות עם אשה שאין הוא נשוי לה עד שיתחתנו. ודאי שאסור ליהודי להיות עם גויה. (ואילו לגוי אין איסור כזה, ולכן הוא שעובר איסור ולא היא.). לאחר שיתחתן עם בת זוגו, מכאן והלאה אין הוא עובר איסור. אבל את העבר אין זה מתקן. לצורך תיקון העבר נתן לנו הקב"ה את מצוות התשובה. כלומר הוא צריך לשוב בתשובה שלמה על חטאו הקודם ואז ה' יסלח לו.
ג. אינני נוהג לשפוט אנשים אחרים שאינני מכיר. כל שניסיתי לאמר זה מה ראוי לעשות –גיור וחתונה תשובה וכו'.
בברכה ובהצלחה
אםי קיציס