טענה נוצרית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/09/11 23:53 יט באלול התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב.

קראתי כי יש טענה נוצרית שטוענת כי המשיח הוא למעשה אלוהים שהתלבש באדם וזאת מהפסוק "הנה ימים באים נאום ה' והקימותי לדוד צמח צדיק, ומלך מלך, והשכיל ועשה משפט וצדקה בארץ. בימיו תיוושע יהודה וישראל ישכון לבטח. וזה שמו אשר יקראו: ה' צדקנו"

רואים כי המשיח יקרא השם צדקנו...

כיצד מיישבים זאת?

בתודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא כתוב שיקראו שמו השם, אלא השם צדקנו.
דהיינו שהוא יהיה ההוכחה החיה לכך שד' שלנו הצדיק את ישראל ופדה אותם. עיין רש"י ותנוח דעתך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן