טענה נוצרית מפטרוס

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/12/11 13:14 יג בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב.

שאלתי היא בעניין ההשקפה הנוצרית של "ישראל שברוח וישראל שבבשר".

אנו יודעים שהשם לא יעזוב את עמו , הנוצרים מצאו תירוץ שבו הם אומרים כי למעשה הוא לא עזב אותם משום שהם בכלל ישראל...

ישראל שברוח.

כמאמר פטרוס המטונף "" וְזֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר אֶכְרֹת אִתָּם כִּי אֶסְלַח לַעֲוֹנָם".

ולכן זכותו ההיסטורית של עם ישראל לא מתבטלת והוא נשאר שורש לישראל החדשה.

כיצד ניתן לדעת שאין הדברים כך?

זוהו גישה טריקית. לומר שהם ישראל ואז למעשה השם לא עזב את "עמו..."

כיצד עונים לכך? למה התכוונה התורה כי לא תעזוב את עם ישראל?

האם "קומבינה" שכזו אפשרית לפי הפסוקים וההבטחה?

בתודה.

תשובה

שלום

מי שלומד את המקראות החל מתורה שבכתב, המשך בנבואה וכלה בתורה שבעל פה, שם לב שהפשט אינו כדבריהם, הדרש אינו כדבריהם, והכי חשוב- ניגון התורה אינו כדבריהם.

התורה מדברת על ´עם´ קדוש לד´ אלוקיך, שוב ושוב. הנבואה מדברת על שב ד´ ´שבותך´, על עליית מושיעים ב´הר ציון´ לשפוט את הר עשו. תורה שבעל פה מדברת על משיח בן דוד ולא משיח גוי. כל המוטיבים הם לאומיים ולא כלליים.

בנוסף- ניגון התורה הוא קידוש החיים כולם, עילוי כוחות הנפש והגוף, ודוגמתם בישראל בשלמות ובגויים בחלקיות.
הנצרות היא אנטיתזה לזה בעקביות, הן באוונגליון הן במעשיהם בהסטוריה במאבקם במדעים ובנישואין, בחושי האדם ובאפשרות התיקון של עוה"ז.

על מנת להבין היטב מדוע צמח העיוות הנוצרי, ומניין הוא שואב את כוחו וכיצד יתבטל, יש ללמוד מאמר ´למהלך האידיאות בישראל´ בעיון.

כל טוב