טענה נוצרית וחב"ד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/02/11 04:17 ל בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

נתקלתי בטענה שהנוצרים - יהודים משחיים- טוענים שמותר לענשק פסל של יש"ו והם מצטטים את הפסוק "נַשְּׁקוּ-בַר פֶּן-יֶאֱנַף וְתֹאבְדוּ דֶרֶךְ כִּי-יִבְעַר כִּמְעַט אַפּוֹ אַשְׁרֵי כָּל-חוֹסֵי בוֹ׃" אשרי כל מי שחס במשיח - לכן אין זו עבודת אלילים, כי ישוע הוא משיח ה' המובטח.

האם אתה אומר את אותם דברים לחב"דנקים? הרי הם עושים תמונות של הרבי ממלובביץ' ואומרים כי הוא המשיח ומכריזים "יחי המלך המשיח" ו"יחי אדוננו מורנו ורבינו המלך המשיח" - אז למה זה כן בסדר?

עד כאן דברי הבלם .

כיצד בכל זאת עונים לכך

תשובה

שלום

לא על כל שטות צריך לענות.
הפסוק הזה מדבר על דוד וממשיכיו ולא על אדם ספציפי, וודאי לא על מי שכישף הסית והדיח את ישראל כדברי הגמ', ועשאוהו נכרים לע"ז.
תנועת חב"ד אינה קשורה לכך כל עיקר. זו תנועה יקרה, שיש בה טועים רבים בנושא הרבי מלובביץ' החושבים שהוא עדיין חי והוא מלך המשיח (ולא אלוקים). כמו כל טעות, יש לחלוק עליה ולקחת את הטוב והאמת שיש בתנועה הזו.
אך אם אכן יתחילו להאליל אותו ולהשתחוות לתמונותיו ולייחס לו אלוהות, הרי זו ע"ז גמורה.

כל טוב