טענה נוצרית - המילה עלמה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/05/12 06:42 ט באייר התשעב

שאלה

שלום רב.

ידוע הפולמוס הרב בפרוש המילה עלמה שבספר ישעיהו. היהודים אומרים כי פרושה נערה צעירה. הנוצרים המינים אומרים כי פרושה בתולה.

בעניין זה רש"י מפרש על המקום נערב צעירה , אך בשיר בשירים פרק א פסוק ג שם מפרש "לְרֵיחַ שְׁמָנֶיךָ טוֹבִים, שֶׁמֶן תּוּרַק שְׁמֶךָ; עַל-כֵּן, עֲלָמוֹת אֲהֵבוּךָ" - * * - "בתולות לפי שהדבור דימהו לבחור שאהובתו מחבבתו ולפי הדוגמא העלמות הן האומות "

כיצד הדברים מסתדרים תודה.

תשובה

שלום

רוב השמות בעברית הם רבי משמעות כמבואר בתחילת ספר מורה נבוכים. אין ספק שהמשמעות בישעיה אינה של בתולה, עיין שם בפשט.
המינים יעשו הכל וישבשו הכל כדי לקדם את הע"ז שלהם בעולם, אך אין לשים לב לטענות הריקות שלהם.

כל טוב