טסט

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 25/01/09 17:00 כט בטבת התשסט

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

יש לי שאלה..ואני מקווה שהתשובה תעודד אותי ותגרום להתרוממות בעבודת ה' ובעבודת המידות בע"ה.

היום ניגשתי לטסט פעם שנייה..וכן,נכשלתי.

אני כ"כ עצובה..

אז ככה-

אמא שלי שילמה לי כ"כ הרבה כסף על השיעורים ולצערי הייתי זקוקה להרבה מאוד שיעורים..(רק טסט זה 420 שקל!)והיום נכשלתי שוב..אבל זה לא רק זה היום גם אחותי ניגשה לטסט וגם היא נכשלה..וזאת הוצאה כספית ענקית ביום אחד(וגם היא לקחה הרבה מאוד שיעורים על חשבון אמא שלי)..התפללתי כ"כ הרבה לטסט הזה ולקודם לו..וגם אחותי..אמא שלי התפללה!!באמת תפילות בכוונה..לקחתי על עצמי כ"כ הרבה דברים להשתדל בהם ולהתחזק בהם..וזה לא עזר.

אני מיואשת כי אני מפחדת שאני אכשל שוב ואני לא רוצה לגרום יותר לצער לאמא שלי.

כ"כ התפללתי לה' שלא יעמיד אותי בניסיון הזה שוב..

והטסטר שהכשיל אותי הוא אותו הטסטר של הפעם הראשונה..

אז שאלתי-

איך מכאן צומחת האמונה?

אני יודעת שזה לא אסון גדול!!!אני מודעת לזה..וגם לא אכפת לי לעבור טסט חמישיי אבל הכסף משחק פה תפקיד מאוווד חשוב לצערי..

איך הפתגם "כל עכבה לטובה" מתממש פה?מה טוב אם אני יוציא עכשיו או עוד חודש?

תשובה

ראשית, אני שותף בצעריך.
לא. אין כאן ציניות. יש כאלו שחושבים שאת מתעסקת בשטויות. אבל היום, בשבילך, עולמך, בביתך, הצער שלך גדול.
שנית.
את יכולה לקחת הפסקה.
את יכולה לנסות לעזור במימון שעורי הנהיגה באמצעות עבודה (ביבי סיטר וכדו')
את יכולה להמשיך כרגיל ולהמשיך ולהתפלל.
אכן, איננו יודעים חשבונותיו של הקב"ה ופעמים זה נראה הפך ההגיון האנושי. אולם צריך אמונה תמימה.

אולי (ואני סתם זורק רעיון חסר ביסוס)...
אולי את לא יודעת מספיק טוב לנהוג והקב"ה עושה חסד איתך ואיתנו הנוהגים בכבישים ומונע ממך את הרשיון על מנת שנהיגתך תשאיר אותך ואותנו בחיים.

הייתי מציע לך לדבר עם אימך על הקושי שלך. על הצער שלך. על ההתלבטות שלך. שיחה אמיתית חשובה גם לאימך שצריכה לחוש שכספה שמגיע לה בעמל רב איננו מזולזל בעניך. ושיחה כזאת, שתיגע באפשרויות השונות יכולות להוביל אתכן למציאת הדרך הנכונה להמשך.