טלית תכלת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/12 22:50 יב בסיון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול, אני צריך לקנות טלית חדשה וחשבתי לקנות טלית עם פתילות תכלת.

האם יש עניין להדר עם תכלת בימינו?

האם אני יוצא ידי חובה במצוות ציצית אם זה לא התכלת שהתכוונה התורה?

האם בגלל הטלית תכלת אני אהיה חייב ללכת גם עם ציצית תכלת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש מספר סוגי תכלת, יש של רדז'ין, ויש ברסלב, ויש של הגראי"ה הרצוג זצ"ל, כמו כן יש שיטה חדשה שמפיקה תכלת מארגמון כהה קוצים, נראה שכל זמן שהדבר לא התברר בצורה מוחלטת מהי התכלת של התורה, כדאי להמנע מלהטיל תכלת. אמנם אדם שרוצה להדר במצוות יכול ללבוש טלית תכלת בביתו (כדאי שלא יפרסם דבר זה מכיוון שיכול להביא אותו לידי גאוה), ואם רוצה להדר יקח תכלת שמופק מארגמון כהה קוצים שעליו יש הרבה סימנים שהוא התכלת של תורה (למרות שהם לא מוכחים).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון