טבעת נישואין לגבר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 17/07/09 00:16 כה בתמוז התשסט

שאלה

הרב שלום,

מה הבעיה ההלכתית שהאישה תיתן טבעת לגבר?

והאם ניתן בכל זאת להחליף טבעות במעמד החופה כאשר מודגשת העובדה כי הטבעת שהכלה נותנת לחתן היא בגדר מתנה וסמל, ושאינה קשורה למעמד החופה והקידושין?

תשובה

בקצרה - אין לנתינה זו שום משמעות, בניגוד לנתינת הטבעת של הבעל לאשה, שהיא מהות הקידושין!!!
כדי להבין את הענין צריך ללמוד מה משמעות המושג קידושין עפ"י התורה , ועד כמה הוא שונה מהתפישה הנוצרית שבה מחליפים טבעות.

כיון שמדובר בנוהג נוצרי , שאומץ לצערינו גם ע"י יהודים מקולקלים בדעותיהם- רפורמים, אנחנו מקפידים ביותר שלא לאפשר זאת תחת החופה, ברגעי הקדושה המיוחדים, וכלה שרוצה לתת מתנה לבעלה - תמצא את הזמן המתאים תתן לו בשמחה מה שהיא רוצה.