טבילה עם טבעת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/09/09 16:15 ג בתשרי התשע

שאלה

האם גבר נשוי שעונד טבעת ואינו מסיר אותה בדרך כלל (וממילא לנטילת ידים אינו מסיר אותה) צריך להסיר אותה בטבילה של ערב יום כיפור? ומה בטבילה לפני עליה להר הבית? תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

טבילת ערב יום כיפור היא מנהג, ולבדוק בה חציצה היא לדעתי הרגל נכון מאד ורצוי אבל לא חיוב. לכן בודאי מותר לטבול איתה.
לגבי העליה להר הבית - נראה לי שבמקרה שאינו מוריד אותה לעולם יתכן שאינו חייב.

השאלה בשני המקרים מדוע לא להוריד אותה ? למה לא לקיים מצווה בהידור כאשר ניתן לעשות זאת בקלות ?
בפרט שמדובר במי שמחפש הידורים.

גמר חתימה טובה דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן