חשמל בשבת-

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/10/03 05:36 יא בתשרי התשסד

שאלה

איפה כתוב שאסור לנו להדליק חשמל בשבת????

תשובה

בס"ד
שלום רב ,
בדבר חשמל בשבת נחלקו הפוסקים האם הוא מדין בעירה שכתוב לא תבערו אש בכל מושבתכם ביום השבת " והגדרה של אש זהו מקור חום ואור .ואכן זהו מדוייק מה שקורה בתוך המנורה שהחוט להט בצוך המנורה מתחמם ומפיץ אור כתוצאה מסגירת מעגל חשמלי או יצירת ניצוץ של מנוע הוא אש ,ניצוץ של אש והוא בגדר של הבערה .
ויש אומרים שמקור איסורו הוא " בונה " שהוא מ ל"ט אבות מלאכה ,בעצם יצירת המעגל החשמלי .
אני מקווה שעניתי לך ,להרחבה עיין בספר חשמל בהלכה
ובספרים נוספים שנכתבו על כך .
בברכה