שאל את הרב

חניכות שלי רודפות אחרי בנים וכל הזמן חושבות עליהן, מה עושין איתן?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/06/10 23:19 ג בתמוז התשע

שאלה

אני מדריכה של הרא"ה בסניף מעורב. לצערי בתקופה האחרונה החניכות שלי פשוט רודפות יותר מדי אחרי הבנים וכל הזמן הן איתם. ובגלל זה הן לא נכנסות לשום דבר במסגרת הסניף (מפקד,תפילה וכדומה) חוץ מפעולה. וגם אם הן נכנסות הן מדברות כל הזמן ועל בנים.

בנוסף ישנן בנות שלא רוצות ככה לרדוף אחרי בנים אך בגלל שכל החברות שלהן הולכות עם הבנים עם הולכות גם וסתם מתקלקלות!

מה אפשר לעשות איתן? איך אפשר להבהיר להן שבנים זה לא הכל בחיים? ואיך אפשר לגרום לבנות שלא רוצות להיות עם הבנים שהן לא צריכות לעשות דבר שהן לא רוצות בו ושהן עושות רק בגלל לחץ חברתי?

תודה רבה!

תשובה

שלום גם לך
חניכות שלך בעברית, הביאו לך להנחתה.
ואם נשים גם ניקוד על המילים, אז זאת אומרת שהם העמידו לפנייך חתיכת אתגר שאת חייבת לקחת אותו בשתי ידיים.
כל כך הרבה נושאים גלומים בתוך הבנים בנות הזה והלחץ החברתי שזה פשוט עוול לפספס את זה.
איך הן בכלל מגדירות את המושג חברויות? מזה בכלל חברויות? מזה התאהבות?
ולמה כל הצחוקים המעורבים האלו אמורים להשפיע על טוהר הנפש ולהפוך אותה ליותר גסה?
'לחץ חברתי' זה בכלל גן עדן להמון נושאים כמו 'למה כל כך חשוב לנו איך תגיב הסביבה'
ומה ההבדל בין אמת פנימית לזיוף וכמה הן היו מוכנות לתת בשביל האמת שלהם?
תחפרי קצת באתר שלנו, תגוללי, ותחשבי עם עצמך איך את הולכת לשווק את המסרים שאת רוצה להעביר.
כמו בחיים גם כאן, הכול מתחיל וניגמר בשיווק.
תרימי להם פעולה מושקעת, תביני בעצמך מי נגד מי כמה ולמה, ותראי איך שלאט לאט זרעי הרעיונות שלך ינבטו עם הזמן ויעשו את שלהן.
בדיוק בשביל רגעים כאלו נבחרת להדרכה וקבלת הזדמנות משמיים לחזק ולעצב את העולם של החניכות שלך ועל הדרך את העולם האמוני שלך.
אם תתקשי בעיבוד החומר, את יכולה להעזר בנו.
שבת שלום

אבינועם
avinoam811@gmail.com

כתבות נוספות