חלומות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/12/06 17:33 ה בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

למה יש סיוטים? בכלל, מה פשר החלומות? מדוע קורה שלפעמים זוכרים את החלומות ולפעמים לא?

תודה על הסבלנות וסליחה על השאלות הרבות...

בכבוד רב, אחינועם.

תשובה

בסד

שלום רב.

החלום הוא נושא ארוך קשה ומסובך ויותר מכל נעלם.
כי הוא בעצם יוצא מה"תת מודע "של האדם.

לן אנשים מפחדים ממנו כי הם מעלים בלילה פחדים וזכרונות מן התת מודע ...לכן חכמים קבעו לנו "תענית חלום."לשם כך.
אבל ישנה עוד דרך להרגיע את המצב והיא ללכת ל"פותר חלומות והוא יסביר את החלום באופן חיובי ....ואז האדם נרגע....
ויש גם חלום של נבואה שבו השם בוחר להודיע עתידות לאדם החולם ואם הוא מבין ...---הרוויח---ואם לא הבין לא קרה כלום.

לכן כל חלום מפחיד ..יש לספר למי שיודע לפתור את החלום והוא ידע את הפתרון הנכון ..(כמו יוסף הצדיק)
בברכה