חילול שבת

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 27/03/05 08:48 טז באדר ב'

שאלה

על קיר מרפסת של השכן שגר מתחתי הפונה לרחוב הוא התקין מנורה שנדלקת למשך כ20 שניות ברגע שמזהה אדם שעובר בשביל הכניסה לבית.

בשבת יש לנו בעיה בכל כניסה ויציאה מהבית לרחוב מאחר שהדרך משותפת לכל דיירי הבנין.

האם כשאני עובר בשבת וגורם להדלקת המנורה אני מחלל שבת. השכן מסרב בתוקף לנטרל את האור בשבת

תשובה

שלום אכן העלית בעיה כאובה וקשה כיון שזה אסור. הפתרון הוא לשבת שוב עם השכן, לערב שכנים נוספים ואף לנות ליעוץ משפטי כלשהוא בנושא

בברכה אלישע פיקסלר