חילול שבת של אחיות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/10/02 00:44 טו בחשון התשסג

שאלה

שלום

בת זוגתי לחיים דתייה (אני לא ממש, אבל עומד בהלכות הדת בשל אהבתי אליה ולא מתוך אמונה) בכל מקרה בת זוגתי עובדת כאחות בבית חולים. לאחרונה נוצר מצב שבו היא חזרה לבית הוריה המרוחק מבית החולים אולם היא עדיין נדרשת במקרי חירום (בהנחה והיא "כוננית") להגיע לבית החולים.

נשאלת השאלה האם מותר לה לנסוע בשבת?

האם חוק "פיקוח נפש" תקף אל אף שיש לציין שלא תמיד מדובר בפיקוח נפש כלומר החולה לא בהכרח בסכנת חיים אלה רק בסכנה שיאבד יד רגל או את ראיתו לצמיתות.

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

במקרה של אחות הגרה רחוק מבית חולים - יש היתר לנסוע רק עם נהג נכרי על פי היתר הרב המקומי.

אם מדובר בפיקוח נפש של ממש - מותר לנסוע אפילו במסוק.