חילול שבת או סכנת חיים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 23/10/02 01:31 יז בחשון התשסג

שאלה

באנגליה יש רמזורים שהולך הרגל צריך ללחוץ על כפתור ברמזור כדי לאפשר לרמזור "לדעת" שיש הולך רגל ואז הרמזור הופך לירוק.

יש כבישים סוענים ויש פחות אבל מעוד מסוכן לחצות את הכביש בלי ללחוץ על הכפתור שבוע שעבר חצינו בזהירות כביש אבל אז עברו שני אופועים כל כך מהר ובמזל לא קרה כלום.

אני רוצה לדעת האם מותר ללחוץ על הכפתור בשבת כשלחיצה עליו גורמת לחילול שבת אבל אי לחיצה עליו גורם לסכנה.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום וברכה:

בעיקרון אסור להגיע למצב של חילול שבת. לכן אין ללכת בדרך הזו אלא בדרך עקיפה ואם אין ברירה שיחכה שגוי יעבור שם {וילחץ על הכפתור}.
בברכה צבי קוסטינר