חילול השם או לא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/12/08 22:27 י בכסלו התשסט

שאלה

יש לי שאלה לכבוד הרב. הנה אני עומד במשפט בחו"ל לגבי יהודי שרוצה לקנות את הדירה שלי אך הוא לא מוכן להביא את הכסף ועוד.זה סיפור ארוך.אני כיום עומד כבר 3 שנים במשפט נגד היהודי הזה.בבית יצאנו זכאים במשפט אך הוא הגיש ערעור והמשפט נמשך עוד שנה שלימה. יום אחד גלשתי באינטרנט וראיתי באיזו שהיא תוכנית סיפור מאוד דומה לשלי.תפקידה של התוכנית היא לסייע לאנשים הצודקים במשפט ולפתור את הבעיה ע"י הסכם בין שני הצדדים או להכריח את אותו היהודי לשלם לנו או לעזוב הכל אנחנו מוכנים.סבתא שלי התעסקה כמה זמן במשפט ועכשיו היא לא מרגישה טוב בגללו.פעם הוא אומר שיש לו כסף פעם שאין לו ועוד.שאלתי היא אם במקרה שאני הולך לתוכנית שמשודת בטלוויזיה וינסו לפתור את הבעיה, האם יש ענין של חילול השם במקרה ואנשים ידעו שהוא יהודי לא אמיתי או שהבריאות של סבתא שלי והפרנסה של המשפחה שלי יותר חשובה??

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני מכיר את התכנית המדוברת, אולם כעיקרון לא פותרים בעיה אחת ביצירת בעיה אחרת. ועל כן בתכנית כזאת שמשודרת וכל אחד יכול לראות את הסיפור יש ביוש של יהודי ברבים וכן יתכן שיש בזה הוצאת שם רע, וגרימת נזק ליהודי, וא"כ אנו יוצרים בעיה חדשה של לשון הרע, ואין זה מהראוי, אלא עלינו להמשיך ולטפל בצורה שלא מפרסמים לכל, אבל אם אין ברירה אפשר לחשוב על רעיונות אחרים, אבל במצב הנכחי עדיין לא נראה לי שחייבים ללכת בדרך שגורמת נזק לאחרים, ובייחוד שיש בזה גם מציאות של חילול השם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון