חייבים לי כסף

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 27/05/07 13:43 י בסיון התשסז

שאלה

מה אני עושה עם מישהו [חבר טוב] שחייב לי כבר קרוב לשנה סכום גדול של כסף, הוא תמיד שוכח או לא יכול [הוא לומד בישיבה אז בדר"כ אין לו את הסכום הזה בנמצא..] הוא תמיד אומר שהוא יחזיר והוא עובד בשביל זה אבל הוא לא מחזיר, כל פעם שאני מזכירה לו הוא נהיה ממש אדום והוא מובך מזה.

קראתי בקיצוש"ע שאסור להזכיר למי שהלוותי לו כסף שהוא צריך להחזיר ת'כסף, זה נקרא נושה, לא?

אבל מה לעשות? להזכיר לו ולהביך אותו, לדבר עם חבר שלו שאני מכירה? לשכוח מהעיניין [מצב שני זה כסף שלי שעבדתי בשבילו וחבל לי עליו..]

ויש לי עוד שאלה, נשים חייבות בתפילה אחת ביום, ואמרו לי שתפילת ערבית לא מוציאה ידי חובה, זה נכון? אם אני מתפללת בקביעות כל יום רק תפילת ערבית, זה נחשב לי שהתפללי או לא?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אני מציע שתפני אליו ותציעי לו להגיע אתך להסדר על התשלום. יכול להיות שהוא יכול לפרוע את החוב בצורה פרושה על כמה חדשים וכד' ,באופן כזה שאת לא לוחצת עליו אבל גם מבינה את הקושי וגם מקבלת את כספך בחזרה.
תפילת ערבית טובה כמו כל תפילה אחרת.