שאלה
שלום.
שמי הוא דור.. אני שוקל לחזור בתשובה אך אני בא ממשפחה ומושב חילוניים לחלוטין ואני שואל את עצמי איך אוכל לשמור שבת כשהם יראו טלויזיה?? או לעשות קידוש כשאין לי מושג מה לעשות?? או כיצד אשמור כשרות כשיש רק כיור אחד?? ואלה עוד הן בעיותי הקטנות.. בחיי חטאתי חטאים אין ספור קשים מהקשים ביותר כאלה שאולי ואין עליהם סליחה חטאים שאני רק חושב עליהם ואני מרגיש בושה שאין כמוה! בין החטאים כאמור אי שמירת כשרות אי שמירת שבת לא הנחתי תפילין מעולם וזרע לבטלה אחד החטאים בו אני מתבביש מכל! אז שאלתי היא מה לעשות ואיך?? כי לא רק שאני לא יודע מה לעשות סידורים תפילין כיפות אני לא יודע איפה להשיג מה לעשות ו/או מה לקרוא??
מחכה לתשובה ממך..
תודה רבה מראש!
המשך שבוע טוב!
תשובה
שלום
ראשית עליך למצוא משהו שיאמץ אותך מבחינה דתית ויסביר לך איך להתגבר על הכל, וזה בודאי שאפשרי, אבל עם תמיכה, בבדידות זה קשה ביותר.
שנית, זה שחטאת, רק נותן עצמה לכך שאתה מתקן, שהרי כל פעם שתשמור שבת, למרות שלא יהיה זה פשוט כלל, כל פעם שתשמור את שמירת הברית למרות שהתאוה שהא חזקה ביותר, הרי שכרך עצום ומכופל, ןלפום צערא אגרא, לפי הצער כך השכר.
אדרבא, אתה בדרגה מאד גבוהה, דרגה של שינוי מתוך אמונה , מתוך קדושת הנשמה, אסור לך לפספס את הרגע הזה , אתה נועדת לו והוא נועד לך.
ברכה והצלחה