חוברת משומשת- גזל?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/11/11 15:52 ט בחשון התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני תלמיד בכיתה ח' ולפני חודשיים בערך אבא שלי קנה לי 2 חוברות משומשות באנגלית, כלומר חוברות כתובות עם תשובות. והוא שילם על כך פחות מחוברת רגילה. למרות שאמרתי וחזרתי על כך המון פעמים שיקנה לי חוברת חדשה, הוא לא הקשיב לי כי הוא רצה לחסוך בכסף.

מדי פעם אני מוחק עוד עמודים כתובים בספר כדי שהתשובות לא יראו לעין ואוכל לעשות את השיעורים בעצמי.

אז אני רוצה לדעת- חוברת משומשת זה גזל? בין אם אני משתמש בתשובות הכתובות ובין אם לא? ואם כן יהיה מותר לי להשתמש בה? אם זה באמת גזל, לא יודע מה אעשה ואבא שלי לא יסכים לי לקנות חוברת חדשה ולי אין כסף לכך, וגם אין לי כוח להעביר את כל התשובות לחוברת החדשה...

תודה מראש!

תשובה

שלום

מה שאבא עושה, אתה שומע לו. אבא הוא אדם טוב ומוסרי, ואתה צריך ללמוד ממנו ולכבד אותו וגם לירוא מפניו.
רק אם אבא עושה עבירה ברורה, אתה לא תנהג כמותו. ודאי אבא צריך לחסוך כסף בשבילך ולכן קנה חוברת משומשת.

אין בעיה בחוברת משומשת, ואם אתה מוחק את התשובות אין בעיה גם כלפי המורה.

בהצלחה בלימודים