חגיגת בר מצווה בספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 11/04/07 22:15 כג בניסן התשסז

שאלה

שלום!!

שבוע הבא בע"ה אני מוזמנת לבר מצווה. המשפחה מאוד דתייה. ולפי מה שהבנתי מותר לקיים בר מצווה על ר"ח (הבר מצווה בר"ח אייר).

(לפי מה שקראתי בשאלות האחרונות שנשאלו ואני מצטטת: "אם מדובר בבר/בת מצווה אסור ללכת לשם")

אז מה הדין??

תודה רבה! ובשורות טובות!

תשובה

שלום!
בספר "בין פסח לשבועות" של הרב צבי כהן כתוב: "מותר לעשות סעודת בר מצוה בימי ספירת העומר בין ביום הבר מצוה ובין שלא ביום הבר מצוה. אין לעשות ריקודים ומחולות בסעודת בר מצוה אף אם היא נערכת בזמנה".
בספר "פניני הלכה" של הרב אליעזר מלמד כתוב שמותר לעשות סעודת בר מצוה בימי ספירת העומר ואם הסעודה נערכת ביום בו הילד נעשה בר מצוה, או אם מסיימים בתחילת הסעודה מסכת גמרא או סדר משניות מותר גם לשיר ולרקוד. וכך גם נפסק בספר "סדר פסח כהלכתו" של הרב שלמה זלמן גרוסמן.
לסיכום: מותר להשתתף בסעודת בר מצוה בספירת העומר אפילו לא בראש חודש, ואם היא נערכת ביום בו הנער נכנס למצוות או אם מסיימים מסכת, לרוב הדעות מותר גם לעשות ריקודים ומחולות.
ושיהי במזל טוב!