חברה-מה רע?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/08 20:39 יז בתשרי התשסט

שאלה

אני בן 18 ויש לי חברה שקטנה ממני בשנה אני והיא מדברים על דברים ממש עמוקים וחשובים וזה תורם לשנינו המון זה כל מיני דברים שפשוט אי אפשר להגיע אליהם עם החברים שלי...כי בנות זה שונה מבנים ואני פשוט מקבל מזה המון.(אנחנו שומרים נגיעה בכל המובנים וב"ה אף פעם לא נפלנו בזה...)בזמן האחרון אנחנו חושבים המון על להתחתן כי אנחנו מכירים אחד את השנייה כבר שנתיים והנה מגיע הזמן שאנו נהיה מתאימים ובשלים לזה.האם יש בעיה בקשר כזה אם כן מה היא???

תשובה

שלום וברכה

הקשר הזה עומד בפני אתגרים רבים.
אם אתם עומדים באתגרים האלה – לא רק ההלכתיים, כי אם גם הרעיוניים, שמירה שלא לשחוק את הצניעות היסודית שבאדם, את הרמה הגבוהה של קשר רוחני וכדו', והוא בסופו של דבר מכוון לקראת נישואין אלא שמוקדם עדיין להתחתן – אתם עושים את הדבר האפשרי ביותר במצבכם.
מובן שהדבר מטיל עליכם משימה גדולה של נאמנות קפדנית ליסודות הפנימיים ביותר של הקיום, לצניעות, ולהרבה דברים חשובים אחרים, ובראש ובראשונה להלכה בדבר איסורי עריות. על כן אתם צריכים לבחון כל הזמן האם אתם עומדים באתגרים אלה.

כל טוב ושמחונו בשמחות