זמן המתנה בין בשר לחלב אצל הולנדים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/05/08 12:12 ו באייר התשסח

שאלה

לרב שלום -ביתי נישאה לא מזמן לבחור הולנדי-ואצלם שומרים בין בשר לחלב שעה(אשמח לדעת על מה הם סומכים) , האם עליה לקבל את מנהג בעלה?- יש לציין שאנחנו ספרדים ועד שנישאה שמרה 6 שעות- תודה מראש

תשובה

בסד

שלום רב
בעיקרום האישה ניסמכך ונוהגת את מינהגי בעלה .
כי כך הם מנהגי כל הבית ,הילדים ,נוסח התפילה וברכת המזון.
מצד שני אי אפשר לכפות מנהגים על אף אחד מהצדדים אם מנהג זה נוגד את מצפונו ו או אורחות חייו .
לכן.
1.
[אין לך לשאול במקום ביתך!!]
2.רצוי מאד כי כל כלה תשתתף ב"התרת נדרים "כדי לשנות את מנהגי בית אביה וכדי לנהוג כמנהג בעלה.
3.יש להתחשב ברגשות שני הצדדים בבואם לקבוע את המנהג בביתם.
4. יש להוועץ ברב לפני כל צעד בעניןן.

אז אימא יקרה ...אל תשאלי בישביל ביתך ..אל תתערבי להם בעניני המנהגים..רק יעצי להם להוועץ ברב על כל צעד בזה כמו בכל דיני היהדות.

בברכה