זיווג על פי הקבלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/02/12 11:22 י בשבט התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי א.

הייתה לי חברה 4 חודשים ואני מרגיש שהיא האחת קניתי טבעת ורציתי להציע לה נישואין.

לפני כ-חודש אבא שלי בדק בקבלה מעשית עם איזה רב

והם אמרו חד משמעית שאין קשר בנינו ושאנחנו רק נסבול

השאלה שלי אם יש רב שיכול להגיד חד משמעית פסיקה כזאת או שזה דבר שיכול להשתנות כי נפרדנו בגלל זה ואני מאוד אוהב אותה ואני מאוד רוצה להתחתן איתה

בכבוד רב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

התאמה זוגית לא קובעים על ידי קבלה ובודאי לא על ידי קבלה מעשית,

אלא צריך לבדוק התאמה ביניכם, אם יש לה מידות טובות, היא מוצאת חן בעיניך, היא בוגרת ויש ביניכם תקשורת תקינה - אם כן, אז אין מה לחפש דרכים חדשות של גמטריות וקבלה ושאר חידושים.

קבלה עוסקת בדברים נשגבים שלרוב האנשים והלומדים אין ידיעה אמיתית בענין, הקבלה עוסקת בהבנת הנהגת העולם על ידי הקב"ה במושגים מאוד רוחניים פנימיים, היא אינה מרכז לבירור התאמה לשידוכין.

כמובן, אם תתחתן איתה יכולים להיות קשיים בזוגיות, אבל זה יכול לקרה גם את תתחתן עם בחורה אחרת, וגם אם יגידו לך שהיא הזיווג שלך משמיים גם אז יהיו ויכוחים ומתחים, זה לא בא בגלל התאמה קבלית או לא, אלא זוגיות צריך ללמוד, ומי שלא ילמד לא ידע ומי שלא ידע יחשוב שהקשיים שלו הם לא פתירים.

יחד עם זאת, כיוון שאבא שלך בדק זאת צריך לדבר בכבוד ולא בזלזול, ומצד שני לעמוד על שלך שזו האישה שאתה רוצה.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן