התרת נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/07 22:24 כא בטבת התשסז

שאלה

שלום רב,

אנו זוג נשוי מזה למעלה משנה. לא מצליחים להרות. לאחר בדיקות שערכנו התגלתה בעיית זרע חמורה לבעלי. אנו נמצאים כעת בטיפולי פוריות ללא הצלחה בינתיים.

בעלי גדל בבית עם אב מכה ומתעלל ובאחד הערבים התוודא לפני שבילדותו נדר נדר לא ללדת ילדים כדי לא להמשיך את נצר אביו המכה.

כמובן שכעת הוא מתחרט ומאוד רוצה ילדים.

כיצד ניתן להתיר את הנדר?

תודה מראש על תשובתך

תשובה

שלום וברכה
חובה מהירה ללכת לרב הבקיא בהלכות נדרים ולהתיר את הנדר. אמנם, ברוב המקרים נדר זה אינו חל מבחינה הלכתית, שכן אין אדם יכול להישבע על אי קיום מצווה שהרי מושבע ועומד מהר סיני, אולם ייתכן ומדובר באמת בנדר ולא בשבועה, ואז יש צורך גדול להתיר.

כל טוב