התרמות בשכר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/06/12 18:03 טו בסיון התשעב

שאלה

בס"ד

שלום הרב !!

פנו אליי ממרכז טיפולי בבקשה שאתרים כסף למען המרכז, ותמורת ההתרמה אקבל כשכר התרמה : 20-30% מתוך הסכום שהתרמתי.

האם מותר לעבוד בזה ?

האם מותר להעסיק חבר'ה ולתת להם למשל 15% מההתרמה ולקחת לעצמי כשכר הבאת העובדים את ה5% - 15% הנותרים ?

בתודה רבה.

תשובה

שלום

זה סכום גבוה, ויש להניח שהתורמים אינם מתכוונים לתת לעובדים אחוז כה גבוה. לכן יש להמנע.
במקום זה- סכם עם המרכז שהתרומות יעברו אליהם במלואם ואתה תקבל 10% מהתרומה בעוד ההפרש ל30% יושלם על ידם אך לא מכספי התרומות שתביא כי אם ממימון אחר שאינו תרומה

כל טוב