התמונות של הסרט לא יוצאות ממני

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/07/10 21:38 כב בתמוז התשע

שאלה

שנה שעברה בחופש הגדול יצא לי לראות סרט. כבר מהתמונה הראשונה הופיעו דברים מעזעים, (זה סרט 2\3 שראיתי בחיים)

השכתי לראות! הזעזוע הזה של הסרט רק המשיך והתגבר, ומאז התמונות של הסרט לא יוצאות ממני

גם עכשיו!!

ובמיוחד הבושה הפנימית והידיעה שמאוד קשה לי להתגבר על היצר הרע (לעיתים בעוד דברים). אני ממש לא יודעת מה לעשות..

תודה רבה

תשובה

שלום לך,

אני מוכרחה לציין שמקריאת השאלה רואים שאינך מרבה לראות סרטים וזה דבר גדול מאוד.
במיוחד בתקופה שבה אנו נמצאים, שראית סרטים היא דבר שכ"כ הרבה אנשים, גם אלו המחשיבים עצמם ברמה דתית גבוהה יושבים ורואים, לצערינו אפילו כשהמראות לא הכי ראויים..

אם הבנתי נכון את פניתך אז ישנן בעצם שתי נקודות שמפריעות לך.
האחת היא זה שראית סרט בעל מראות מזעזעים והתמונות של הסרט לא יוצאות ממך עד היום.
השניה זה הקושי לאו דווקא בסרט להתגבר על היצר הרע.

אז לפני שנתחיל לענות על השאלה אומר לך את האמת, לצערי הרב אין לי פתרונות קסם להציע לך.
אנו חיים בעולם שבו יש התמודדויות רבות, ולרובם אם לא לכולם אין פתרונות קסם.
קל וחומר כאשר מדובר בדברים הקשורים בעבודה על נפש האדם.

ובכל זאת אומנם אין פתרונות קסם, אבל יש דרכים שיכולות לעזור לנו להתמודד עם המצבים אליהם אנו מגיעים. בשביל להוציא את התמונות המזעזעות מהראש צריך לעסוק בקדושה.
במקום שבו את מוצאת טומאה שם את צריכה לחזק את הטהרה, את הקדושה.

איך תוסיפי קדושה?
דבר ראשון תלמדי ספרים שמביאים ליראת שמים, ספרים שמעלים את האדם מבחינה רוחנית.
יש את הספר תשוב תחייני של הרב יהושע שפירא העוסק בדיוק בדברים כמו מה שקרה לך.
את יכולה גם ללמוד ספרי אמונה (לדוגמא: בגן האמונה/ הרב ארז משה דורון או אמונות של הרב הס), ספרים העוסקים בהלכה (למשל פניני הלכה של הרב אליעזר מלמד) או ספרים העוסקים בנפש האדם (למשל: מי שטעם יין הונגרי או פסיכולוגיה של מעלה של הרב יובל פרוינד)
וישנם עוד נושאים רבים ומגוונים שאפשר ללמוד עליהם ולהתרומם מתוכם.
ע"י הלימוד זה גם ירומם אותך וגם יעזור לך להתמודד עם המראות שראית.

עוד דבר שאת יכולה לעשות כדי להוסיף קדושה זה להתפלל. תפילות כתובות (שחרית, מנחה וערבית). אפשר גם לקבל על עצמך כמה פרקי תהילים כל יום, וכמובן שאת יכולה להתפלל תפילה אישית מעומק ליבך שהקב"ה יהא בעזרך ויעזור לך להוסיף קדושה ולמחוק את מה שראית.

עוד דבר שיכול לעזור לך לשכוח קצת מן המראות זה שתהיי עסוקה ולא תקדישי למחשבה על המראות שראית יותר מדי זמן.
יש לך עבודות חופש?
הגיע הזמן לעשות אותם.
תמצאי עבודה/ התנדבות משהו מועיל, שגם יוסיף תוכן לחייך וגם יעזור לך לצאת מהמחשבות על הסרט.
בקיצור, תהיי עסוקה, אבל לא סתם עסוקה בהבלים אלא בדברים מועילים.

ועכשיו לגבי היצר הרע.
שכמובן שזה מתקשר מאוד לעניין המראות מהסרט.
היצר הרע לא סתם נקרא יצר [רע], תפקידו בעולם הוא לגרום לנו לעשות מעשים לא טובים.
ותפקידינו בעולם הוא להתגבר עליו ולעשות טוב.
היצר הרע כל הזמן מנסה אותנו.
ושלא תחשבי שתכניסי לחייך קדושה אז הוא ישכח ממך,
אולי להיפך, דווקא אז הוא ינסה אותך יותר ויבדוק עד כמה חזקה את ברצון להוסיף קדושה.
את צריכה לדעת שיש בך את הכוחות להתגבר על היצר הרע ויחד עם זאת להיות מודעת שאת בן אדם. לבני אדם יש נפילות.
כתוב בקהלת: "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא".
אם היינו מושלמים מקומנו לא היה בעולם.
אבל צריכים כמובן לדעת שמהנפילות אנחנו צריכים להתרומם והנפילה צריכה להוביל אותנו למקומות גבוהים יותר.

איך מתמודדים עם היצר הרע?
גם כאן אני מציעה לך את הפתרונות שהצעתי למעלה והם הוספת קדושה.
ע"י לימוד ותפילה.

אני מוסיפה לך קישור שראיתי בנושא את מוזמנת לקרוא מקוה שהוא יוסיף ויעזור לך.
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=192525

שיהיה הרבה הצלחה וברכת ה´ בכל מעשה ידיך.
אם עוד יש שאלות את מוזמנת לפנות אלי בשמחה.
רינת.

rinatavichay@gmail.com