השמנתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/12/06 14:13 ז בטבת התשסז

שאלה

שלום,

.

בכיתה ז' חליתי במחלה ותהרופה שלקחתי השמינה אותי(הייתי נורא רזה)ומאז כל החברות שהיו לי(והיו לי הרבה)פתאום נעלמו. אני ממש מרגישה בודדה.

אני לא יודעת מה לעשות בהפסקות,בטיולים וכד' את האמת-נורא קשה לי עם זה ואני לא מספרת להורים שלי כי אני לא רוצה סתם להעציב אותם.

אני ממש סובלת במשך 4 שנים כבר!

ונשאר לי עוד י"א וי"ב וזה הרבה שנתיים.

מה אוכל לעשות???????איך אוכל להתמודד?.?

ובנוסף לטיולים אני כבר לא יוצאת כי כבר יצאתי והייתי לבד ולמדרשה -בכלל אין לי עם מי להיות בחדר...

אני לא כועסת על הקב"ה כי אני יודעת שהוא רוצה רק לטובתי..למרות שקשה לי נורא!

אני לא אשקר ואגיד שטוב לי אבל אם טוב לה' אז גם לי טוב...

-אני מבקשת עצה מה אפשר לעשות ואיך אפשר להתמודד זה עוד שנתיים!!

אנא שלחו לי בהקדם תשובה!-שמחה-

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מאוד מבין למצבך. זה נורא קשה ואת ממש ממש גיבורה שאת מתמודדת עם זה עד עכשיו. אשרייך.
את חייבת לשאוב כוחות ועוצמות מתוכך ולהמשיך את ההתמודדות. כדאי לך לפנות ליועצת של בית הספר ולשוחח איתה ולשתף אותה במה שעובר עלייך זה יישאר רק בינכם.

ובקשר לחברות אם את תחייכי לחברה שלך אז היא תחייך אלייך בחזרה ואם את תיזמי שיחה עם חברה שלך היא תשוחח איתך ואם את תזמיני אותה אלייך הבייתה אז היא גם תזמין אותך כי ["כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" ]

אמרו חכמים בפרקי אבות "קנה לך חבר" יש לעמול ולהזיע בכדי ל"קנות" חברים.וזה מתחיל מהשקעה מועטת מצידך. וחוץ מזה לעת עתה כדאי לך שגם ה[קנה] (עט הכתיבה) יהיה לך חבר ותשבי עם עצמיך ותכתבי את אשר על ליבך ביומן או בספר זיכרונות. או תחברי שירים וכדומה כי גם על אז אמרו בפרקי אבות שה"קנה" (העט) הוא חבר טוב של האדם.
ועייני גם בתשובתי ב:
"אין לי חברות" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=52457
וגם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20003

בהצלחה,

חזקי ואמצי,

עוזיאל אליהו,

.