השם הגר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/12/09 19:32 יח בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום

מה דעת הרב על השם הגר?

יש לי חברה בשם הזה שמרגישה עיכוב בחיים שלה האם יש קשר? ואיך ניתן לשנות את השם?

תודה!

תשובה

שלום

הלכתית מותר לקרוא בכל שם, חוץ משם בת לבן והפוך משום דרכי האמורי.

יש ערך גדול בשמות עבריים, עם משמעות חיובית.

נהגו לקרוא שמות של גויים מהמקרא, אם יש לשם משמעות חיובית (רבי ישמעאל, רבי אליעזר).

אם קוראים הגר לא על שם הגר המקראית אלא בשל המשמעות ´מגורים´, או הצליל, אין סיבה להמנע מכך.

בעניין השפעת שמות על האדם, חז"ל ראו בזה כח מסויים, אך הוא שולי מאד יחסית לבחירה החופשית ולרצון של האדם שהוא עיקר האישיות.

כל טוב