השיבת אבידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/12/08 10:57 כב בכסלו התשסט

שאלה

שלום!

לפני כשנה שאלתי את הרב שאלה שהלכה בערך ככה:

מצאתי באוטובוס בקבוק מים עם שם של מישהו, האם אני מחויב להחזיר את הבקבוק. הרב כמדומני ענה שכן.

אך בינתיים הבקבוק נמצא אצלי בבית כבר כשנה.

ייתכן שאם הייתי מסביר יותר את המקרה הרב היה נותן תשובה שונה. יש על הקבוק שם של מישהו, אך יש בעירי לפחות 8 משפחות בעלות שם המשפחה הזה. השם שעל הבקבוק הוא שם של ילד. נאמר לי שם בית הספר שבו הוא לומד. אך אין לי את מספר הטלפון שלו כדי להתקשר אליו. האם עלי באמת לבצע כ"כ הרבה שיחות טלפון בשביל להחזיר את בקבוק המים? או שמא אפשר לומר שאני פטור מלהחזיר את הקבוק?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם פרסמת את מציאת הבקבוק ליד התחנות הסבירות - אינך חייב לעשות זאת עוד ולרדוף אחר המאבד הפוטנציאלי.
מה שעושים הוא מצלמים את הבקבוק במצלמה דיגיטאלית ושומרים את התמונה למקרה שיזדמן לאדם לדעת מיהו המאבד, ואז עושים עם הבקבוק מה שרוצים.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן