השבת אבידה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 26/08/07 13:54 יב באלול התשסז

שאלה

לפני כשלושה חודשים נמצא ברכבנו חפץ שככל הנראה היה שייך לאחד מהטרמפיסיטים שנסעו עימנו. שאלנו את הטרמפיסטים הקבועים הנוסעים עימנו וגם את אלו שנסעו עימנו בתקופה שלפני מציאת האבידה. כל אלו ענו לנו שהחפץ אינו שייך להם. מה דין החפץ? האם מותר לנו להשתמש בו? חשוב לציין שאין שום סימנים מזהים על החפץ.

תודה רבה ובשורות טובות!

תשובה

בעזה"י

שלום

יש לפרסם במקום שיש סיכוי שהמאבדים יוכלו לראות את המודעה ובמשך תקופה שסביר שיראו את המודעה.

לדוגמא- אם הטרמפיסטים נסעו מישוב מסוים- אז לתלות מודעה בישוב ולהמתין 30 יום.
וכן על זה הדרך.
יש גם כמה עלונים לנוער שיש בהם פירסום אבדות בחינם.

הסימנים של המוצא הם המקום והזמן שאיבד (נסעתי בטרמפ ממקום זה וזה למקום זה וזה ביום זה וזה)

לאחר תקופת ההמתנה החפץ שלכם.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת