השבת אבידה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 28/09/05 15:14 כד באלול התשסה

שאלה

יש לנו ספר בבית שאני לא ממש זוכרת מאיפה קיבלנו אותו. נראה לי שאולי קיבלנו אותו מהחונכת שהיתה לי לפני בערך 11 שנה (חונכת במסגרת פר"ח- פרוייקט חונכות). האם עליי להתקשר אליה ולשאול אותה למי צריך להחזיר את הספר (אנחנו לא בקשר, אבל יש לי את הפלאפון שלה, אני לא יודעת אם הוא עדיין בתוקף...). זה ספר ישן שהודפס בשנת 1979. רציתי גם לציין שלחונך בפר"ח אסור לשמור על קשר עם החניך שהיה לו. אם הספר נשאר אצלנו, זה גזל?

מוטבעת עליו חותמת של איזה מקום (אולי ספריה או משהו אחר)- כתוב עליו "ירושלים" ואני בכלל גרה בתל- אביב...

תשובה

ב"ה כ"ב תמוז תשס"ז

שלום רב!

מצוות השבת אבידה קיימת בכל מצב בו אדם שכח או איבד חפץ ששייך לו, ויש להשתדל להשיבו לבעליו, ולכן צריך לעשות את ההשתדלות לאתר את בעל הספר.

בברכת התורה

בניהו ברונר