השבת אבידה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 13/12/04 15:44 א בטבת התשסה

שאלה

אח שלי התחתן לפני 4 חודשים, בחתונה נשכחה שקית ובה 2 חצאיות. (רוב הסיכויים שהם שייכות לחברות של הכלה) הכלה שאלה את החברות שלה אם הן יודעות משהו על השקית שנשכחה, אבל אף אחת לא ידעה.

האם מותר לי ללבוש את החצאיות, מכיון שעברו כבר 4 חודשים ואף אחת לא פנתה לברר את גורלם.

תשובה

שלום וברכה

לכאורה שקית זו היה אסור לקחת אותה אלא לשים אותה במשרד. הטעם מפני שזו אינה אבידה שנפלה אלא יש כאן "דרך הינוח" במקום מסוים ומוגדר. כאשר המקום נחשב כשמור עדיף לא לקחת אבל הואיל ובאולם עצמו מנקים ומסתובבים כל מיני אנשים הרי שהיה צריך להניח את השקית במשרד הקבלה ואז המאבד היה יכול לקחת משם.לכן תודאי במשרד אם משהו בקש את החצאיות הללו. במידה ולא, הואיל ולקחת את השקית את יכולה להשתמש אבל האבדה עדין לא שלך. אלא את שומרת על האבידה אולם בינתיים את רשאית להשתמש.