השבת אבידה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 01/02/12 17:12 ח בשבט התשעב

שאלה

חבר שלי הלך בתל אביב מתחת למשרד של יהלומן ותיק לפתע הוא ראה יהלום מונח על הרצפה הוא הרים בחן והכניס לכיסו היהלומן ראה את זה וצעק לאיש כי היהלום שלו ואין לו זכות לקחת את זה אין ביהלום סימנים האם חבר שלי צריך להחזיר את היהלום ליהלומן...???

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל: שלום,
בנושא זה מומלץ על שני הצדדים ללכת לפני פוסק ולהציג את הטענות ולפיהן הרב יפסוק את הדין.
פתרון זה רצוי מפני שלא ברור לגמרי מה הם הנתונים של אותה אבידה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן