השבת אבידה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 29/11/11 14:46 ג בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב,

לפני כשלושה שבועות בעלי מצא צמיד זהב על רצפת רחוב מחוץ לחנות של אייס קנה ובנה , מדובר במתחם עם הרבה חנויות באזור

מה עלי לעשות עם הצמיד ? האם ניתן למוכרו ? האם לגשת למשטרה ?

או אולי לסניף של אייס ( אף על פי שעברו כבר שלושה שבועות מזמן מציאת האבידה)

אודה לתשובתכם.

תשובה

שלום לך.
על פי ההלכה, מציאה שהיתה במקום הומה אדם, אם היא יוצרה בפס יצור, כך שיש עוד רבות דומות לה, שייכת למוצא.
על פי החוק הישראלי אולי צריך להודיע למשטרה. (אינני בטוח בכך, צריך לברר. ונדמה לי גם, שאם אף אחד לא פונה אליהם לבקש את המציאה תוך שלושה חדשים- המציאה חוזרת למוצא)