השבת אבידה במקום ציבורי- דחוף!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 13/07/07 17:51 כז בתמוז התשסז

שאלה

אני גרה ביישוב קטן ולידו יש בית ספר שדה המשמש כגן אירועים ואתר היסטורי, אך גם אנשים מהיישוב מבקרים בו לפעמים ומטיילים בו. יום אחד כשהייתי שם מצאתי [בנפרד] צמיד אנרגיה של הגוש , אצבעון בצורת אצבע, ועיפרון תוחם לשפתיים. האם נחשב שיש סימנים מזהים למי שזה שייך, אם כן אני צריכה לתלות מודעה על הימצאם של החפצים ביישוב? וממתי מותר לי להשתמש בחפצים?

תודה רבה.

רותם

תשובה

בע"ה
סליחה על האיחור בתשובה.
אם אין עליהם סימן מיוחד וגם לא ניכר שהם היו שייכים למאבד אחד, אלא סביר יותר , לפי הפיזור, שלא, אז אין זה סימן כלל, ומה שאת צריכה לעשות זה לפנות למשרד של המקום ולשאול אם מישהוא פנה ושאל אם אבידתו נמצאה. אם כן - ברור שצריך להשיבה לו, ואם לא - כנראה שהתייאש.