הרצון שלי מול שלו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/12 18:39 ב באלול התשעב

שאלה

אני רוצה לשים את רצון הקב"ה לפני הרצון שלי , לפעמים זה קשה , אבל אני רוצה ! עכשו אחרי שהחלטתי שזה מה שאני רוצה , יש בעיה אחרת , הרצון של הקב"ה מגיע אליי דרך מה שרבנים קובעים לי שצריך לעשות , מה אם כל רב אומר לי משהו אחר ? מה אני אמורה להחליט ? מה שיותר נוח לי ? מה שאני מתחברת אליו ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מבטאת דרך מאוד אמיתית נכונה וראויה.
הפתרון לשאלה 'מהו רצון ד' ממני' (הרי יש מחלוקות בין רבנים) = "עשה לך רב".
את צריכה לקבל הדרכה מרב שנראה לך נכון וראוי, רב שאת נותנת בו אמון מלא. כאשר את עושה את ההנחיות הרב ודרכו בהבנת רצון ד' עבורך, את מתנהלת על פי רצון ד'.