הרופאים לא מוצאים כלום...

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 18/02/10 19:00 ד באדר התשע

שאלה

שמי ..... אני בזמן האחרון לא מרגישה טוב (חודשיים) והרופאים לא מוצאים כלום ממה זה?ומה צריך לעשות?

תאריך לידה:15.04.74

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

צריך לזכור שאין קיצורי דרך בעבודת ה' ואף רב גדול ככל שיהיה אינו יכול לעשות הוקוס פוקוס ולהעלים את הצרות והכאבים כולם.

עכשיו לעניין:
1. "ורפא ירפא" מלמד שניתנה רשות לרופא לרפא. יש לבדוק אצל רופאים אחרים אולי מומחים יותר אם אפשר להגיע אליהם. בכלל, חוות דעת שנייה מרופא זה דבר ממולץ במקרים חמורים וקשים במיוחד.

2. אם הרופאים לא עזרו. אפשר לנסות ליצור קשר עם הרב פירר מעמותת עזרה למרפא שמתמחה בהפנייה לרופאים הטובים והמתאים ביותר.

3. אינני פוסל התייעצות עם רב (בכפוף למה שכתבתי בתחילת התשובה) אך אם רוצים להתייעץ עם רב מקובל יש לוודא שמדובר ברב אמיתי וירא שמיים (אחד הסימנים - שלא ידרוש כסף, כך קיבלתי מהרב מרדכי אליהו שליט"א) ולא בשרלטן או תועה ומטעה חס ושלום.

העיקר העיקר - תפילות.
להרבות בתפילה ואולי גם לקבל על עצמך דבר טוב (להתחזק בצדקה, בלימוד, בשבת או בכל דבר טוב שאת מרגישה שצריך בו חיזוק) ולזכור שמי שבאמת באמת יכול להוציא אותך מכל צרה וצוקה - זה רק ה' יתברך!

רפואה שלימה
אור
צוות ישיבת צפת