הרב אמנון יצחק... דחוף!!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/05/03 10:20 יב באייר התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום...

התעוררה דילמה בפורום של בנ"ע אם הדרך של הרב אמנון יצחק היא דרך נכונה?

אם מותר להחזיר בתשובה מיראה?

הוא גם טוען שהרצל היה אנטישמי.

ראיתי שיש הרבה רבנים גדולים שאומרים שהרצל היה בגדר משיח בן יוסף.

זה קצת סותר...

אבקש מהרב אם יוכל להשיב את דעתי.

תשובה

לדעתי הרב אמנון יצחק עושה מלאכת קודש בהחזרה בתשובה. תשובה מיראה היא תשובה לגיטימית - אם כי תשובה מאהבה היא תשובה עדיפה - כמו שכתוב בהרבה מקורות של חז"ל.

אסור לאדם לומר שתשובה מיראה אינה נכונה. יש כאלה שיכולים לחזור בתשובה כזו ויש בתשובה כזו.

אדם שצופה על מי שעובד קשה מלמעלה למעלה, מחבק ידים ומלגלג עליו - עתיד ליתן את הדין!! יגידו לו: יש לך דרך אחרת - קום ועשה!!

מי שיש לו ביקורת על הדרך של הרב אמנון יצחק - שיחזיר בתשובה באהבה!! בבקשה!! מי מפריע לו?

כל זה לא משנה את העובדה שאמנון יצחק טועה בגדול ביחס שלו להרצל.

בהצלחה