הקדמת טבילה בערב שישי

חדשות כיפה הרב חיים נבון 20/08/07 13:16 ו באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה טרייה, ובכל פעם שאני מצליחים לארגן שבת לבד, יוצא שאינני יכולה להייחד עם בעלי. מדכא אותנו מאוד שכבר פעם שלישית לא נוכל להיות חופשיים בשבת.

איננו מכוונים כך את השבתות, מן הסתם, אך יוצא שאילו השבתות שאנו נשארים בבית. (גם מבחינה מחזורית של השבתות אצל ההורים)

נותרו לי סה"כ יומיים שמפרידים ביני לבעלי. אני אמורה לטבול בערב ראשון. האם ישנה אפשרות להקל עלי לטבול בערב שישי?

אני מרגישה את אכזבתו של בעלי בכל שבת ושבת... ומרגישה צער רב.

האם תוכל לייעץ לי או לתת לי פתרון?

תודה מראש,

תשובה

שלום וטוב.
אני מבין היטב את צערך ותסכולך. החיים ההלכתיים תובעים מאתנו לעתים קורבנות, והלכות טהרת המשפחה הם דוגמה בולטת.
אם אני מבין נכון את שאלתך, שבעת הנקיים שלך יסתיימו ביום ראשון. אם כך, אין כמובן שום אפשרות שתטבלי לפני כן.
דומה שלבעייתך יש פתרון פשוט מאוד: תכננו מראש את השבתות שלכם, ושנו את הסבב שאתם נוהגים, כך שבשבתות שמתאים לכם תהיו בבית לבדכם, ובשבתות אחרות תהיו אצל ההורים.